BUKIT
   čtyřstranně hoblované                                s pérem a drážkou na příčné straně                                                                        
                                              
      18 x 140 mm                         19 x 90 mm                                     28 x 145 mm
      1,8 - 4,8 m                               2,4 - 4,5 m                                          2,4 - 4,5
   1.280 Kč/m2 bez DPH          1.320 Kč/m2 bez DPH                       1.570 Kč/m2 bez DPH

Pro přesnou kalkulaci Vaší poptávky na tento materiál volejte 603451130 nebo pište na josefbruj@seznam.cz

Bukit botanický název:
  • Shorea platyclados
Bukit původ:
  • Malajsie
Bukit hustota dřeva:
  • 505 - 850 Kg/m3
Bukit popis a povrchová úprava:
  • Bukit je dřevo na terasy patřící do kategorie Dark Red Meranti.  Jedná se o dřevinu označovanou jako lehké tvrdé dřevo (light Hardwood) o průměrné hustotě 739 kg/m3 ve vzduchosuchém stavu.  Barevnost dřeviny je od tmavočervené až po světlečervenou barvu. Díky této barevnosti  dřevinu Bukit zákazníci hodnotí jako jednu z nejhezčích.  Bukit se rovněž dodává pouze v uměle sušeném stavu 16-18% a to zajišťuje omezenější  deformace dřeva.  Vzhledem ke své odolnosti je toto dřevo  vhodné do vlhkých místností  a do vnějších prostor. Má vysokou rozměrovou stálost a minimální nebezpečí deformací. Dřevinu Bukit její vlastnosti  všeobecně pasovaly  na extrémně populární dřevo s velice rozsáhlou využitelností, např.: terasy, zahradní nábytek, podlaha do interieru, dřevěné fasády,  nebo vstupní venkovní dveře a okna se vyrábí z této dřeviny. Pohledová strana = jemná drážka.
  • Správné ošetření = pěkné terasy, doporučujeme ošetření terasovým olejem OSMO COLOR na Bangkirai nebo OSMO COLOR bezbarvým terasovým olejem.
Další možnosti :
  • Dřevo bukit ma vyšší hodnoty pevnosti. Podle svých technických vlastností nachází použití jako dýha, parkety, konstrukční dřevo  u vodních staveb, jako prahy, na podlahy i na nábytek.
    čtyřstranně hoblované                                                                         s pérem a drážkou na příčné straně